Wszystko o gotowaniu

Wpis

czwartek, 07 czerwca 2018

Jajka faszerowane

Składniki:

  • 4 jajka
  • Pół papryki czerwonej
  • 4 ogórki konserwowe (średniej wielkości)
  • 2 łyżki majonezu
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 5 plasterków szynki konserwowej ( szerokich na 0,5 cm)
  • Pieprz i sól 

Przygotowanie:

 

  1. Jajka gotujemy na twardo i polewamy zimna wodą. Następnie dzielimy jajko na 2 części i wydrążamy żółtka do miseczki.
  2. Pozostałe składniki kroimy w bardzo malutką kosteczkę i dodajemy do żołtek
  3. wszystkie składniki mieszamy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy pieprzem i solą. Następnie gotową pasta nadziewamy połówki jajka i ozdabiamy szczypiorkiem.

Smacznego ;)

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
grieger2d
Czas publikacji:
czwartek, 07 czerwca 2018 16:31

Polecane wpisy